Menu Zavřeno

Hledáte levné parkování u letiště? Značky vás zavedou na pěkně mastná místa!

Přemýšlíte, kde sehnat levné parkování u letiště? Pak se rozhodně vyhněte značkám s označením Parking free, kterých je v okolí letiště Václava Havla vážně požehnaně. Vypadají sice lákavě, ale jsou vlastně takovou pastí na turisty – a na vykulené majitele automobilů ze všech koutů naší vlasti.

Na co nenaletět, když hledáte levné parkování u letiště

Ono totiž slovíčko free na pěkně vyvedené modré ceduli obvykle značí jen informaci, že na parkovišti bude na váš vůz docela jistě místo. Aby taky nebylo, při těch cenách! Pětistovka na den? Žádný problém…

Jak snadno a rychle přijít o dvě kila za pět minut

I já se párkrát pěkně napálil. Zažil jsem dokonce parkoviště, kde jsem musel zaplatit dvě stovky jen za to, že jsem tamtudy mohl projet. Jednoduše mi za zadkem zapadla závora a než jsem se rozkoukal co a jak, uplynulo pět minut určených pro průjezd, a já musel obsluze vysolit dvě stovky, aby otevřela výjezd. Hádat se nebylo kdy, letadlo totiž nepočká a bylo mi vyhrožováno PČR. Dodneška pěkně vypěním, když si na to vzpomenu! Ale proč se vlastně divím, když je provozovatelů tolik a navzájem si přebírají kšefty (četl jsem TADY).

Levné parkování na letišti? Zapomeňte!

Člověk by řekl, že si letiště bude vážit svých zákazníků, kteří využívají jeho služeb a umožní jim někde v klidu a za symbolický peníz ustájit jejich přibližovadlo. Chachá – chyba lávky. Přímo před letištěm sice zaparkujete, ale jen na čtvrt hodinky a zdaleka ne všude. Více ZDE.

Parking

Skutečné free parkování (nejenom) pod širým nebem

A spoléhat se na takové podmínky ve světě, kde mívají letadla zcela běžně i vícehodinové zpoždění, je něco takového vhodné snad jen pro zaryté milovníky adrenalinu. V okolí Ruzyně se naštěstí dá zaparkovat celkem slušně, pokud víte, kde a jak. Dal jsem dohromady ty nejlepší lokality, odkud se k terminálům dostanete pěšky nebo MHD do 20 minut. Všechno mám samozřejmě vyzkoušené, tak se nebojte – do žádné pekelné díry, kde na vaše auto číhají nenasytní zloději, vás rozhodně nestrčím!

Přečtěte si o  Dobré tipy na parkování u Ruzyně úplně zdarma

OC Šestka jako jasná první volba!

Parkování v obchodních centrech obyčejně příliš dobrou pověst nemá – OC Šestka je však v tomto ohledu jasnou výjimkou! Má otevřeno každý den mezi 8:00 a 22:00 hod a vjezd do garáží je zcela zdarma, stejně jako libovolně dlouhé stání.

Dva roky zpátky jsem neměl problém ani s vyzvednutím auta ve tři ráno, a pokud vím, od té doby se nic nezměnilo. Jednu dobu se sice mluvilo o zavedení závor, ale zatím jsem žádnou nepotkal.

Na letiště pěšky i MHD

K terminálům je to odsud asi 10minut pěšky, ale svézt se můžete i autobusem, který vás vyklopí skoro přímo před vstupem. A místo najdete i v předvánoční špičce – kapacita parkoviště se lehce přehoupává přes tisícovku, ale bývá tu poměrně klidno. A mimochodem, parkovat můžete jak na zakrytých stáních, tak i pod širým nebem na střeše. Nemusíte mít strach, že by majitelům vaše odstavené auto překáželo a volali na vás odtahovku. V okolí znám týpka, co tam parkoval skoro dva měsíce a všechno bylo úplně v pohodě!

Můj tip: pozor si dejte jen na podzimní údržbu letištních drah. Tehdy totiž letadla přistávají jinde, než obvykle a ze střechy OC Šestky je na ně perfektní výhled. V tuhle dobu je tu pohyb celkem značný a množství capartů bez dozoru skoro alarmující. Tak pozor na to!

Tip číslo dvě: Ulice U Prioru

„Proč jedeme do týhle oslí stezky?“ zatímco kamarád Jirka vedle mě nechápal, já už věděl svý. Ulice U Prioru má totiž pro všechny letecké dovolenkáře jedno velké plus – moderní ubytovnu se skutečně velkým parkovištěm, kde můžete svoje vozítko odstavit zdarma na libovolně dlouhou dobu. Čtvrť je to slušná, jen s minimální kriminalitou. Parkoviště se může chlubit opraveným zpevněným povrchem a MHD odsud jezdí ve špičce každých 10 minut až k letišti. Mohl by si cestovatel s nízkým rozpočtem přát ještě něco víc?

Související příspěvky