Menu Zavřeno

Hledáte parkoviště u letiště Praha? Máme pro vás několik tipů, abyste neutráceli více, než je nutné!

Jestli vás čeká odlet do zahraničí, shánění cenově dostupného parkoviště u letiště Praha nemusí být, zejména uprostřed letní sezóny, právě nejsnadnější záležitostí. Řada lidí tento boj dokonce vzdává úplně a na letiště se dopravuje taxíkem či veřejnou dopravou. Jiní parkují na oficiálním letištním parkovišti za často přemrštěné ceny. Jak sehnat vhodné místo pro vašeho plechového miláčka, aniž by vás to stálo nervy či jmění, to vám poradíme v následujícím článku.

Své místo si na parkovišti u letiště rezervujte včas a online

To platí jak pro oficiální letištní parkoviště, tak pro parkoviště soukromá. Při online rezervaci se u řady z nich dočkáte výhodnějších podmínek (nemluvě o zajištěném parkovacím místě), než kdybyste přijeli takzvaně na "blind". Možná byste se divili, kolik lidí na otázku parkování při plánování své cesty úplně zapomíná. Přitom platí, že byste měli své parkování ideálně rezervovat současně s vaší letenkou. Ve většině případů to znamená levnější variantu!

Nejlepší je, pokud máte kamaráda či známého, který vás na letiště odveze – do 15 minut je zde možné stát zdarma, za opakovaný vjezd již ale musíte platit. I když se najdou lidé, kteří se pokouší letištní parkovací systém obcházet…

Offsite nebo onsite?

Onsite parkoviště znamená oficiální parkoviště patřící k letišti, hned vedle letištních terminálů – každý si jistě dovede představit, jak takové onsite parkování funguje. Jeho hlavní výhodou je blízkost a relativně vysoká míra bezpečnosti, nevýhodou cena a vytíženost. (Pozor, zatím nevíme jak se do budoucí podoby letecké dopravy a celkového vytížení letištní infrastuktury promítne koronavirová krize.)

Offsite parkovištěm se naopak míní parkoviště, provozované soukromým subjektem, které nepatří k samotnému letišti. Nacházet se může ve větší či menší vzdálenosti od něj, a tato vzdálenost je následně kompenzována kyvadlovou dopravou na letiště a zase zpět (kterou by měli správně provozovatelé parkoviště nabízet).

Přečtěte si o  Dopřejte si tetování vlasů - spolehlivou a cenově dostupnou metodu. Změňte svůj život k lepšímu!

Výhodou takzvaných offsete parkovišť je cenově mnohem dostupnější parkování – soukromých provozovatelů je koneckonců hodně a každý se snaží nabídnout výhodnější službu, než ten druhý, z čehož vy jako zákazník můžete jen těžit. Co se týče bezpečnosti a kvality parkovacích míst, ta se sice u jednotlivých provozovatelů liší, ale zpravidla nebývá podstatně horší než je kvalita parkování na samotném.

Srovnávejte, srovnávejte, srovnávejte!

Pokud si myslíte, že offsite parkování je to pravé pro vás – a existuje spousta přesvědčivých důvodů, že ano – rozhodně nesedejte na vějičku první nabídky, která se namane. Co když má konkurenční parkoviště zrovna sezónní nabídku, která by vás vyšla dvakrát levněji? Porovnávání nabídek jednotlivých parkovišť možná není nejzábavnější způsob trávení odpoledne, vaše peněženka zato pozná rozdíl. Nemluvě o tom, že vám dnes mohou toto hledání podstatně usnadnit webové srovnávače jednotlivých nabídek. Kdo hledá, určitě najde!

Parkovat v blízkosti letiště jde ale i zdarma

Bylo by nefér tuto možnost nezmínit, mějte ale na paměti, že jde spíše o nouzové řešení. V relativní blízkosti letiště jsou místa, kde můžete auto nechat bez obav, že při návratu najdete botičku. Váš vůz zde ale necháváte zcela nechráněný, jde tak tedy trochu o risk. Mezi nejosvědčenější místa patří:

  • Parkoviště poblíž autobusové zastávky Na padesátníku, nabízející něco přes 10 míst.
  • Parkoviště u obchodního centra Šestka. Největší kapacita (až 1000 aut) a zatím žádné penalizace i za dlouhodobé parkování.
  • Ulice Navigátorů v pražské Ruzyni
  • Ulice U Prioru, taktéž v Ruzyni – obě ulice nabízí potenciálně stovky volných míst

Pamatujte ale, že se na letiště i z něj budete muset tak jako tak ještě sami dopravit buď taxíkem, nebo MHD! Pokud vláčíte těžké kufry, nemusí to být to pravé ořechové!

Jaké jsou vaše zkušenosti s parkováním u letiště? Poraďte ostatním v sekci komentářů, kde se vyplatilo zanechat vaše auto vám!

Související příspěvky