Menu Zavřeno

Jaká jsou ta nejhorší místa pro dlouhodobé parkování v Praze?

Mám na mysli samozřejmě všemožné parkování poblíž Ruzyně. Právě tady totiž bývají k vidění ty největší faily, obvykle od aut s mimopražskými SPZ. Takže pokud se nechcete stát terčem internetových vtípků nebo rovnou nesmlouvavé policejní hlídky, podívejte se na to, jak rozhodně neparkovat!

Když jde legrace stranou 

Začneme pěkně zostra, tedy na místech, kde vám hrozí pořádná pokuta nebo přímo odtah. Chcete-li vyzkoušet trik s kávou za předním sklem, o kterém jsem tady taky někde psal, tak jen směle do toho. Ale jinak se těmhle místům vyhněte velkým obloukem!

Airport terminal

Skoro u terminálů, ale s vysokým rizikem pokuty

Opravdu, tohle je jediné místo v okolí terminálů 1 a 2, kde se dá zaparkovat zadarmo, tedy pokud nepočítáme oficiální parkoviště s 15 minutovým free intervalem. (Málem mě omylo, když jsem za minut zpoždění muset platit 100 Kč. Takhle se vydělává!)

Je to vlastně připojovací pruh, takže zastavení zde je na vlastní nebezpečí. Zapnout blikačky a odběhnout si vyřídit letenky, rezervačku nebo cokoliv jiného nebývá problém. Rychlost příjezdu měšťáků je odvislá od přítomnosti konkrétní směny. Zatímco někdy zde bez problémů postojíte hodiny, jindy jsou tu cobydup.

Jak mě načapali, a já se přiznal

Můj rekord je asi 10 minut. Čekal jsem na kamarády – ono pěšky je to odtud k terminálu slabé čtyři minutky - a po chvíli mi klepou na okénko dva v uniformě. Že prý mě viděli na letištních kamerách, byl jsem nějaký podezřelý, tak přišli. Zkroušeně jsem přiznal, že šetřím za parkoviště. Stálo mě to 500 Kč. Naštěstí mě nenutili odjet hned, ale dovolili mi naložit i kámoše, kteří mezitím přišli. Takže nakonec to zase tak free nebylo.

Stopování autobusů není dobrý nápad

Určitě jste to už taky zažili. Hledáte usilovně nějakou lokaci a šťastnou náhodou zrovna před vámi jede autobus, který se tímto cílovým místem honosí na čelním nápisu. V okolí Ruzyně je takových dost a dost, ale jezdit za nimi nedoporučuji.

Přečtěte si o  Hledáte levné parkování u letiště? Značky vás zavedou na pěkně mastná místa!

Obvykle si to totiž šněrují do takové menší pasti na řidiče, kterou je spojovací komunikace mezi letištními areály Jih a Sever. Sem mohou jen vyvolení, což obyčejný turista rozhodně není. K letišti sice dorazíte, ale spolu s vámi i policejní hlídka. A na domluvu to prostě neukecáte. Pokuty se můžou vyšvihnout k několika tisícům, podle toho, jak moc se s hlídkou hádáte nebo jestli jste si už dokonce troufli zaparkovat na vyznačených místech.

Czech police

Výmluvy vám nepomůžou

„Já jsem ten zákaz vjezdu přes autobus neviděl,“ plácnul onehdá bezelstně kamarád, a dostal pak ještě přednášku o dodržování bezpečné vzdálenosti. Prostě idylka.

Tati, chci si zahrát na vláček!

Tak tuhle větu si nechte do dětského pokojíčku. Ať vás ani nenapadne chtít ji aplikovat na parkovištích před pražskými terminály! Jo, já vím, že to ještě nedávno fungovalo, ale od té doby proběhlo už pár policejních akcí a nikdy nevíte, kdy se na vás vrhne přepadová kontrola (čtěte ZDE).

Na druhou stranu je to celkem oblíbený nešvar – na mě se při výjezdu každou chvíli někdo nalepí, a pak bez placení projede. Jak tomu zabránit nevím. Ano, můžu samozřejmě prošlápnout brzdu, a pak honem ťápnout po plynu – na to mám ale svůj kufr docela rád.

Pane řidiči, máte to za dva tisíce!

Jo, mimochodem, věděli jste, že už obyčejné líznutí závory je regulérní bouračka? Takže náhrada škody, asistence policie… Sám se divím, že to těm lidem za ušetřenou stovku nebo dvě stojí… A když vás chytnou přímo na místě, může se bloková pokuta vyšplhat až ke 2 000 Kč. Za tuhle sumičku už můžete legálně zaparkovat prakticky kdekoliv. A co vy? Už vás taky někdo využil jako lokomotivu nebo naopak máte svoje finty, jak se vyhnout drahým pražským parkovištím? A věděli jste, že letištní parkoviště by mohlo v nejbližší době vyrůst pod zemí? Více TADY. Dejte mi vědět do diskuze, moc rád se poučím.

Související příspěvky